Virtuaalistudio

Olet varmaan törmännyt tahoihin, jotka kertovat järjestävänsä virtuaalitapahtumia, tai tarjoavat virtuaalistudiota. Kysy ensi kerralla, tarkoittaako se jotain muutakin, kuin perinteistä greenscreeniä, tai kenties etäosallistujien integrointia striimilähetykseen.

Aidossa virtuaalistudiossa yhdistetään saumattomasti fyysinen ja digitaalinen maailma. Se muistuttaa perinteistä televisiostudiota, mutta mahdollistaa ihmisten ja muiden todellisten esineiden ja tietokoneella luotujen ympäristöjen ja esineiden reaaliaikaisen ja saumattoman yhdistämisen suorassa lähetyksessä.

Virtuaalistudio eroaa myös elokuvissa käytetyistä tekniikoista, joissa kohtauksia muokataan jälkikäteen. Virtuaalistudiossa oikea kamera liikkuu 3D-tilassa ja live-tapahtuma renderöidään reaaliajassa. Virtuaalisuus on mukana jo kuvausvaiheessa, mikä suoraviivaistaa lopputulosta, minimoi jälkituotannon ja mahdollistaa uniikit ja futuristiset katsojakokemukset.

Virtuaalistudiossa voi tehdä esimerkiksi koukuttavia videomainoksia, moniulotteisia elokuva- ja televisio-ohjelmia, havainnollisia koulutustapahtumia, tai 3D-maailmojen pelituotantoja. Virtuaalistudioon voi ”ajaa” digitaalisen auton, jota fyysinen automyyjä esittelee todellisin ja virtuaalisin keinoin. Vaihtoehtoisesti tilaan voidaan tuoda aito esine ja yhdistää siihen sopivia virtuaalisia elementtejä.

Virtuaalistudio muuttaa pienen fyysisen huoneen suureksi virtuaalitilaksi. Se poistaa fyysisen rakentamisen ja sisustamisen kustannukset, mahdollistaa välittömät rakenteelliset ja sisustukselliset muutokset, tuo etäosallistujat virtuaaliseen studioon fyysisten osallistujien kanssa ja mahdollistaa monipuolisen tuotesijoittelun. ”Kuvaaminen” tulee mahdolliseksi paikoissa, joissa ei voi oikeasti kuvata: esimerkiksi avaruus, merten syvänteet, tai vaikka aivojen toiminta.

Käsikirjoitamme, ohjaamme, kuvaamme ja leikkaamme ammattimaisesti mitä tahansa aitoja, tai virtuaalisia maailmoja – mikään haaste ei ole liian suuri, tai pieni.

Cine-A on joustava virtuaalitapahtuma-kumppani