dj-923468.jpg

Podcast-studio

PODCAST

Koskaan ei podcastin tekeminen ole ollut yhtä helppoa: kävelet aiheesi kanssa akustoituun Helsingin kantakaupunkistudioon, jossa Sinua valmiiksi odottaa ammattimainen äänilaitteisto, puhut mitä puhut ja lähdet seuraavalle rastille äänitallenne mukanasi.

Jos et itse halua editoida tallenteesta vielä parempaa, voimme tehdä sen puolestasi. Siinä tapauksessa saat sen vasta seuraavana päivänä.

Joskus pelkkä ääni riittää

Podcast on periaatteessa perinteinen radio-ohjelma, joka välitetään radiotaajuuksien sijaan internetissä. Sen vahva puoli on saavutettavuus: ohjelma-aika ei pääty periaatteessa koskaan, vaan tallenne voi löytyä verkosta ns. ikuisesti.

Podcast-nimen taustalla on amerikkalaisen Applen käyttämä kevyt MP3-äänisoitin, iPod, ja perinteinen televisio-ohjelmien välitystekniikka broadcasting. Podcast-markkina käynnistyi vuoden 2004 tienoilla Applen iPod-soittimille tehtyjen äänitiedostojen tuotannolla ja välittämisellä.

Nyttemmin siitä on tullut yleistermi, jonka kantasanoiksi on määritelty ”portable-on-demand”. Podcastien tekniikasta on tullut valmistaja- ja alustariippumatonta, ja podcasteja voidaan nyttemmin kuunnella monenlaisilla digitaalisilla laitteilla.

Cine-A:n podcast-studio on varustettu ammattimaisilla mikrofoneilla, äänimikserillä ja työasemilla, joita kuitenkin on helppoa ja suoraviivaista käyttää kokeneen henkilökunnan opastamana.

Image from iOS (1).jpg
Image from iOS.jpg